Skip to main content

Klanten aan het woord

"Zij gingen jou voor"

Van beleidsadviseur naar docent toegepaste psychologie

Na jarenlang als beleidsadviseur in de ouderenzorg te hebben gewerkt en daarna nog als organisatieadviseur, begon ik eindelijk toe te geven aan mijn diepe verlangen om les te gaan geven.

Ik heb van mijn vrijwilligerswerk mijn baan kunnen maken

Mijn eerste contact met Mariëlle was via een telefoongesprek. Ik belde haar op met de vraag of ze openstond voor een kennismakingsgesprek. Voor mij is het heel belangrijk dat er is klik is met de coach en dat we in alle rust kunnen praten met elkaar.

Ik leerde te kijken naar mogelijkheden in plaats van tekortkomingen

Ik ging op zoek naar een coachingsbedrijf dat mij op afstand wilde begeleiden. Ik benaderde Mariëlle met mijn verzoek en ze reageerde daar positief op. We spraken af om ecoaching als werkwijze in te zetten tijdens ons traject. Het werkboek stuurde ze naar me toe en de opdrachten mocht ik via de mail insturen naar haar. We hadden daarna veel contact met elkaar via WhatsApp en de telefoon. Ook las ze op afstand mee met mijn blogs. Deze manier van werken sloot perfect aan bij me en mijn situatie.

Hoe raak ik weer fit om te gaan werken?

Dat was voor mij de vraag, waarmee ik al een tijdje rondliep. Herstellend van een burn-out, vond ik bij Mariëlle de hulp die ik nodig had. Ik had eerst een duidelijke doelstelling, sec gericht op het ‘werkfit raken’, maar verder in het traject hebben we ook hard kunnen werken aan een verbetering van de arbeidsmarktinstrumenten (en vaardigheden) om goed te kunnen solliciteren.

Van baan naar passie naar eigen bedrijf

Bij het eerste contact met Mariëlle had ik een duidelijke vraag. “In mijn huidige werk ben ik mijn passie kwijt geraakt, kun jij mij helpen bij het vinden van een nieuwe baan? Het is lang geleden dat ik gesolliciteerd heb en weet nu niet goed hoe ik dit het beste aan kan pakken.”

Binnen 3,5 maand als 50-plusser weer aan de slag

Na een carrière van 35 jaar, ben ik vertrokken bij mijn 1e werkgever. Een nieuwe uitdaging lonkte, maar gaf tegelijkertijd ook koudwatervrees. Mijn outplacementbudget wilde ik daarom ‘nuttig’ besteden. Bij enkele grote bureaus langs geweest, maar had daar geen goed gevoel bij. Zowel bij het eerste telefonische contact als bij de echte kennismaking, toonde Mariëlle zich heel betrokken. Dit gaf voor mij de doorslag om met haar in zee te gaan.

Samen op zoek naar een passende baan

Activerend en enthousiast
Ruim 1,5 jaar na het afronden van mijn HBO opleiding, had ik nog steeds geen passende baan op niveau gevonden. Door de vele afwijzingen op mijn sollicitatiebrieven, reageerde ik inmiddels niet meer zo enthousiast op de vacatures. Ik verloor de motivatie om actief bezig te zijn met de zoektocht naar geschikt werk. Mariëlle heeft dit goed opgepakt in het begin van het coachingstraject en weten om te buigen. Zij heeft een actieve manier van werken en een aanstekelijk enthousiasme. Ik kreeg er gelukkig weer zin in!