Skip to main content

Modulaire re-integratiediensten

“Weer met vertrouwen én plezier in beweging komen”

re-integratie p4w artikel reintegratie

Re-integratie

Op dit moment ben je al een tijdje uit de running en je wil weer aan het werk. Vandaaruit ben je vast benieuwd of de Modulaire Re-integratiediensten jou bieden wat je nodig hebt om uit je (sociale) isolement te komen. Of deze wel bij je passen?
Bij Passion4work is ieder coachtraject maatwerk. We verkennen eerst jouw situatie en doen daarna een voorstel voor een passend traject. Om te bepalen wat je nodig hebt, gaan we met je in gesprek. Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Uiteindelijk bepalen we samen welke doelen we nastreven, hoe we samenwerken, hoe vaak en waar we afspreken. De modulen zijn los en onafhankelijk van elkaar in te zetten. Ze hebben tot doel dat jij weer in beweging komt én de regie (weer) pakt over jouw leven. Met als doel: jouw re-integratie.

Participatie interventie

Als je geïsoleerd leeft en niet of nauwelijks contact hebt met anderen buiten de deur, zit je in termen van de participatieladder op niveau 1. In dat geval kan je zeker wel hulp gebruiken op weg naar werk. Daarom ga je in de module ‘participatie interventie aan de slag met zaken als het verwerken van en omgaan met belemmeringen en/of daarmee samenhangende emoties, het in kaart brengen van jouw sociale netwerk en je interesses, het verhogen van jouw maatschappelijke participatie en het doorbreken van het (sociaal) isolement. Alles is erop gericht om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en een breder sociaal netwerk buiten huis te creëren. Aan het eind van het traject heb je dan ook trede 2 bereikt.

Bevorderen maatschappelijke deelname

Heb je al wel wat sociale contacten buiten de deur? En onderneem je regelmatig activiteiten, maar is het werken nog steeds een aantal stappen te ver? Dan zit je op trede 2 van de participatieladder. In dat geval ondersteunt Passion4work je om in beweging te komen en aan te sluiten bij gestructureerde activiteiten. Denk daarbij aan georganiseerd sporten, zingen in een koor, toeren met een motorclub of licht vrijwilligerswerk. Ook houden we je motivatie, zelfvertrouwen en zelfbeeld in de gaten. Zijn er nog belemmeringen die jouw persoonlijke effectiviteit in de weg staan, dan pakken we die eveneens beet. Aan het eind van het traject bereik je trede 3 van de participatieladder. Na deze module kan je in overleg met het UWV bij Passion4work doorstromen naar een ‘Werkfit maken’ traject.

Begeleiding bij scholing

Ben je werkfit en heeft het UWV aan de hand van de Beleidsregels Scholing vastgesteld dat scholing voor jou noodzakelijk is om aan het werk te gaan, maar ben je (nog) niet in staat geheel zelfstandig de scholing te doorlopen? Bijvoorbeeld omdat het al een tijdje geleden is dat je in de ‘schoolbanken’ zat of omdat er zaken in je privésituatie spelen, waardoor je je niet goed kan focussen op je opleiding. Dan ondersteunt Passion4work je bij thema’s als het aanleren van planmatig studeren, het houden van aandacht en focus (concentratiespanne), het op tijd stoppen met leren (grenzen) en het nemen van voldoende slaap en ontspanning (hersteltijd). Belangrijk is dat jij je opleiding blijft volgen en met succes afrondt. Met een diploma of certificaat vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt.

Erkende coach

Mariëlle de Graaf is een erkend beroepscoach. Zij is geschoold in het vak en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van klanten naar de arbeidsmarkt.

“Mariëlle de Graaf neemt de tijd om je op je gemak te stellen. Ze heeft geduld en luister écht naar je. Het was altijd prettig samenwerken met haar.”

Coachlocaties

De coachgesprekken vinden plaats op het kantoor van Passion4work, Grondmolen 7 te Halsteren of bij Stichting Zigzag, Edisonweg 8a te Vlissingen. Je parkeert daar gratis en voor de deur. Het is ook mogelijk om op andere locaties gesprekken te voeren met elkaar. Omdat Passion4work verschillende werkwijzen hanteert in een traject, kan je ook online begeleid worden.

Werkwijzen

Passion4work hanteert de volgende werkwijzen:

  • Persoonlijke gesprekken (face to face op kantoor en/of in de natuur, bijvoorbeeld ‘walk and talk’ en wandelcoaching).
  • Online coaching middels Microsoft Teams (chatten, berichten posten, bestanden delen en videobellen).
  • Telefonische gesprekken.
  • Online testomgeving.

Contact

Aanmelden voor het programma ‘Modulaire re-integratiediensten’, verloopt via de begeleider van het UWV. Interesse kan ook kenbaar gemaakt worden via ons contactformulier. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en ter oriëntatie. Je mag ook altijd persoonlijk contact opnemen via het telefoonnummer 0164-630302 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Flyer

flyer modulaire re-integratie diensten
Modulaire re-integratie diensten